۱۳۹۷/۵/۳۰ - ۱۴:۲۸:۳۱ اجتماعی

گفتگو با رئیس شبکه دامپزشکی به مناسبت فرارسیدن عید قربان

شهروندان از کشتار دام در کنار میدان‌ها و خیابان‌ها خودداری کنند

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان آستانه‌اشرفیه: برای از بین بردن ویروس تب خون‌ریزی دهنده کریمه کنگو، گوشت دام باید حداقل 24 ساعت در یخچال نگه‌داری شود.


سید علی قائمی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان آستانه‌اشرفیه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری کیآستان، بابیان اینکه نظارت و بازرسی بر مرغداری‌ها، گاوداری‌ها، مزارع پرورش ماهیان سرد آبی و گرم آبی و همچنین فراورده‌های خام دامی از تولید تا توزیع بر عهده سازمان دامپزشکی کشور است، گفت: شبکه دامپزشکی از مراکز تولید تا عرضه فراورده‌های دامی به‌صورت سرزده بازرسی می‌کند و این بازرسی‌ها با تشدید در ماه رمضان و ایام نوروز به‌صورت شبانه‌روزی و به‌صورت مشترک با شبکه بهداشت، اداره صنعت، معدن و تجارت و اداره تعزیرات حکومتی انجام می‌شود.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان آستانه‌اشرفیه با اشاره به اینکه در شهرستان آستانه‌اشرفیه 2 مرکز جوجه‌کشی، 3 مرکز مرغ مادر برای تخم‌گذاری تولید جوجه و 24 مرغ داری فعال در شهرستان آستانه‌اشرفیه وجود دارد که ۶۰ تا ۷۰ درصد پرورش آن‌ها درزمینهٔ تولید مرغ سبز است، افزود: به دلیل اینکه شرکت‌های عرضه‌کننده مرغ سبز، جوجه و دان موردنیاز پرورش مرغ را در اختیار مرغداران قرار می‌دهند و مرغدار پس از دوره پرورش، مرغ‌ها را با سود 12، 13 به همان شرکت می‌فروشد و دغدغه فروش مرغ از میان می‌رود، مرغداران بیشتر به پرورش مرغ سبز روی آورده‌اند.

قائمی بابیان اینکه مرغ سبز مرغ صد در صد بدون آنتی‌بیوتیک است و قبل از کشتار آزمایش اطمینان از عدم تزریق آنتی‌بیوتیک انجام می‌شود، گفت: علاوه بر آزمایش‌های کشتارگاه، در طول دوره 38 تا 45 روزه پرورش مرغ، 2 بار گروه ممیزی و همکاران دامپزشکی از مرغ‌های پرورش‌یافته نمونه‌برداری می‌کنند و با آزمایش اف پی تی بر روی مرغ‌ها تزریق یا عدم تزریق آنتی‌بیوتیک به مرغ‌ها سنجیده می‌شود.

وی با اشاره به فرارسیدن عید قربان و استقرار اکیپ‌های فروش گوسفند در کنار میدان‌ها و خیابان‌ها، بابیان اینکه از تعدادی از گوسفندهای این گله‌ها برای انجام آزمایش تب مالت خون‌گیری انجام می‌شود، افزود: بیماری تب کریمه کنگو که در چند سال اخیر بیشتر دیده‌شده است علائم بالینی قابل‌تشخیصی در دام حتی برای خود دامپزشک هم وجود ندارد و اعلایم بیماری تب خون‌ریزی دهنده کریمه کنگو در انسان بروز پیدا می‌کند و تلفات بالا و ضایعات پوستی شدیدی دارد.

 رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان آستانه‌اشرفیه با اشاره به اینکه ازآنجایی‌که در دام زنده هیچ علائمی مشاهده نمی‌شود، گفت: چون ویروس عامل این بیماری به سرما حساس است، فرد کشتار کننده دام حتماً باید دستکش داشته باشد و گوشت دام باید حداقل 24 ساعت و جگر دام حداقل 48 ساعت در دمای 0 تا 4 درجه درون یخچال قرار داده شود تا ویروس در اثر سرما از بین برود.

قائمی بابیان اینکه از شهروندان درخواست می‌کنیم به دلیل به وجود آمدن مشکلات زیست‌محیطی و بهداشتی از کشتار دام در کنار میدان‌ها و خیابان‌ها خودداری کنند، افزود: با هماهنگی انجام‌شده، کشتارگاه دام گیل دیلم در شهرستان لنگرود در روزهای نزدیک عید قربان و روز عید قربان برای خدمات‌رسانی بهداشتی و ایمن در خدمت شهروندان است.

وی با اشاره به اینکه اگر یک دام آلوده به ویروس تب کریمه کنگو به زنجیره کشتار وارد شود، ازآنجایی‌که کارگر کشتارگاه ماسک، دستکش و لباس یکپارچه بهداشتی دارد و کشتار صنعتی است و پس از کشتار دام 24 ساعت در سردخانه می‌ماند، ویروس از بین می‌رود، گفت: پس از کشتار به علت قفل شدن عضلات، لاشه دام سفت است و پس از قرارگیری در دمای 0 تا 4 درجه سردخانه گوشت دام تردتر، نرم‌تر و سالم است.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان آستانه‌اشرفیه بابیان اینکه شهروندان گوشت را از مراکز عرضه مجاز تهیه کنند و در هنگام خرید حتماً به مهر و پلاک روی آشیل لاشه توجه کنند، افزود: درصورتی‌که معتبر بودن و سلامت گوشت برای خریدار اثبات نشد، مراکز عرضه گوشت موظف هستند برگ خریدی که نام کشتارگاه و شماره پلاک لاشه در آن درج‌شده است را به مشتری نشان دهند.

قائمی با اشاره به اینکه بیماری تب کریمه کنگو میزان مرگ میر بالا و دوران نقاهت بسیار دردآوری دارد و از انسان به انسان هم منتقل می‌شود، گفت: به دلیل اینکه ویروس عامل بیماری در بدن کنه است، دامداران برای از بین بردن کنه اقدام به له کردن این حشره با انگشت‌های دست نکنند چون این کار با ریسک بالا و بسیار خطرناک است

وی بابیان اینکه تهیه سم و سم‌پاشی جایگاه نگهداری از دام و خود دام ازنظر هزینه در مقایسه با مشکلات احتمالی بسیار کمتر است، افزود: دامپزشکی از اداراتی است که با روستایی و دامدار در ارتباط مستقیم است و هرچقدر پل ارتباطی دهیار و اعضای شورای روستا و دامپزشکی قوی‌تر باشد خدمات بیشتری هم مانند توزیع سم‌های رایگان نصیب روستایی و دامداران می‌شود.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان آستانه‌اشرفیه با اشاره به اینکه 3 کشتارگاه دام تمام صنعتی در شهرهای رشت، اسالم و لنگرود استان گیلان فعال هستند، گفت: استان گیلان تنها استان کشور است که همه کشتارگاه‌های آن صنعتی است و تمام کشتارگاه‌های سنتی و نیمه‌صنعتی در استان تعطیل‌شده است.

قائمی در پایان بابیان اینکه شهروندان در هنگام کار با گوشت حتماً از دستکش استفاده کنند، افزود: بیش از 800 بیماری مشترک بین انسان و دام وجود دارد و نباید این خطر بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم.

انتهای پیام/

پست های مرتبط